Tim Dawn – To Love Somebody

Deze klassieker van de Bee Gees, gecoverd door een Nederlandse singer-songwriter, is geweldige nieuwkomer in de wereld van bruiloftsdansen. Herkenning voor iedereen, maar toch helemaal van deze tijd. Muzikaal echt prachtig, waarbij zelfs de “wedding bells” niet ontbreken.

Leden omgeving:

Met Tim Dawn – To Love Somebody

Module 1 Introductie

 In deze module vinden jullie een korte uitleg over hoe deze cursus het beste te kunnen volgen en wat jullie allemaal kunnen verwachten. Aanvullend onvangen jullie als Bonus een Handout met daarin extra tips die zeker van pas komen om straks jullie openingsdans vlekkeloos te laten verlopen.

Module 2 Danshouding

 Deze video helpt jullie met het aanleren van jullie danshouding.
We starten met een Oefendanshouding. Daarna leren jullie de Formele danshouding, om zo uit te komen bij een wat meer Casual danshouding.

BELANGRIJKE TIP:

Maak eerst voordat jullie gaan beginnen de keuze wie de Volger en wie de Leider zal zijn!

 

Module 3 Basispassen

 Nu gaan we écht beginnen met dansen. In deze module leren jullie de basispassen.

Wat gaan we behandelen?:

√ Uitleg Basispassen voor de Leider
√ Uitleg Basispassen voor de Volger
√ Basispassen samen zonder muziek
√ Demo op muziek

 

Module 4 Basisfiguren

In deze module gaan jullie enkele basisfiguren aanleren. De figuren zijn voor jullie opgesplitst in 2 aparte video’s. Neem dus lekker de tijd om ze los van elkaar te gaan oefenen.

Module 4-a Wisselpas

Wat gaan we behandelen?:
√ Uitleg wisselpas voor de Leider + Uitleg wisselpas voor de Volger
√ Wisselpas samen zonder muziek + Demo op muziek

Aanvullend komt er op dit figuur nog een onderdeel bij en dat is een telkens een 1/4 rotatie over de wisselpas. We leggen dit voor jullie samen uit zonder muziek en laten dit uiteraard ook zien op muziek

Module 4-b Promenade

 Welke onderdelen komen aan bod:

√ Uitleg Promenade voor de Leider
√ Uitleg Promenade voor de Volger
√ Promenade samen zonder muziek
√ Demo op muziek

 

Module 5 Diverse draaien

 In deze 5e module gaan jullie aan de slag met een aantal verschillende draaien. In elke video behandelen we 1 combinatie.

Module 5-A Draai onder de arm

 We bouwen voor de laatste keer het figuur weer op in 4 fases:

√ Uitleg Draai onder de arm voor de Leider
√ Uitleg Draai onder de arm voor de Volger
√ Draai onder de arm samen zonder muziek
√ Demo op muziek

Module 5-b
Indraaien naar danshouding

 Bij deze draai is jullie samenwerking heel belangrijk dus gaan we direct aan de slag om samen te oefenen. We behandelen dus 2 onderdelen:

√ Uitleg Indraaien naar danshouding samen zonder muziek
√ Demo zonder muziek

 

Module 5-c
Indraaien naar Samen Rondlopen

 Ook bij deze draai gaan jullie direct samen aan de slag. We behandelen dus weer 2 onderdelen:

√ Uitleg Indraaien naar Samen Rondlopen zonder muziek
√ Demo op muziek

 

Module 5-d
Break uit elkaar- 2 armen vast- samen rond naar uitdraaien

 Een hele toffe combinatie van verschilende draaien komen in deze video aan bod. Kijk zeker de uitleg voor jullie samen zonder muziek een keertje extra om dit figuur echt goed onder de knie te krijgen. Na deze uitleg volgt voor jullie uiteraard weer de demo op muziek.

 

Module 6 Lifts en Dips

In deze module behandelen we maar liefst 2 lifts en 2 dips die straks een onwijs mooi effect gaan geven aan jullie openingsdans. Elke lift of dip behandelen we in een aparte video.

Module 6-a Romantic Lift

Een prachtig figuur waarbij de Leider de partner hoog in de armen ronddraait. Eerst geven we jullie weer de complete uitleg met veel tips & tricks en daarna volgt een demo van de lift op muziek.

 

Module 6-b Classic Lift

 Deze lift mag absoluut niet ontbreken in jullie openingsdans en zal zeker voor een wauw-effect gaan zorgen. We nemen jullie weer stapsgewijs mee met een uitgebreide uitleg zonder muziek, waarna wij weer het figuur op muziek zullen demnstreren.

Module 6-c De Flanklijn

 Ook dit figuur is een mooi show-item in jullie choreografie. De tips in deze video helpen jullie op weg dit figuur straks goed uit te kunnen voeren. Na de uitleg volgt uiteraard ook weer een demonstratie op muziek.

 

Module 6-d The Drop (eindlijn)

 Dit is alweer het laatste figuur en tevens ook echt een musthave voor in jullie openingsdans. We starten nu voor de laatste keer met de uitleg zonder muziek en laten het figuur wederom op muziek aan jullie zien. 

 

Module 7 Oefening baart kunst

Het is nu bijna tijd om jullie dans in elkaar te gaan zetten, maar eerst staan we kort nog even stil bij de belangrijkste tips:

Houding:

  • Sta rechtop met je schouders ontspannen en naar achteren.
  • Houd je hoofd omhoog en kijk naar voren, niet naar de grond.
  • Buig je knieën licht om flexibel te zijn en je bewegingen gemakkelijker te maken.

Ritme en timing

  • Luister naar de muziek en voel het ritme. Probeer je bewegingen samen te brengen met de beat van de muziek en samen met je partner.

Armen en handen

  • Laat je armen niet slap hangen. Ze kunnen gebruikt worden om de bewegingen te accentueren en meer expressie toe te voegen aan je dans.

Expressie en emotie

  • Laat je emoties zien in je dans. Of het nu vreugde, liefde, passie of plezier is, dit maakt je dans levendiger en boeiender. Maak oogcontact met je partner en met jullie gasten.

Ontspanning en plezier

  • Probeer niet te gespannen te zijn tijdens het dansen. Ontspan en laat de muziek je leiden.
  • Onthoud dat dansen leuk mag zijn! Geniet van de muziek, de bewegingen en de tijd die je op de dansvloer doorbrengt.

OPDRACHT: Oefening baart kunst. Neem samen nogmaals rustig de tijd om alle figuren achter elkaar door te nemen. Tip: Maak een video van jullie oefensessies. Dit helpt jullie om de voortgang te zien en geeft inzicht waar jullie nog kunnen verbeteren.

Module 8 Opkomst Openingsdans

 Naast de uitleg en de demo van jullie opkomst op muziek, komen ook een aantal tips naar voren die jullie extra gaan helpen om in de juiste sfeer te komen voorafgaand aan julie openingsdans.

 

Module 9 Complete demo op muziek

 Yes, jullie zijn op het punt aangekomen om een eerste blik te werpen op de complete choreografie, tenminste als jullie niet “stiekem’ al eerder hebben gespiekt. Iets wat ik me helemaal kan voorstellen. Een handige module om altijd op terug te vallen tijdens het oefenen. 

VEEL KIJK- EN DANSPLEZIER!!!

 

Module 10
Stap-voor-stap openingsdsans

Nu is het moment aangebroken om jullie dans stap-voor-stap in elkaar te gaan zetten. Om het makkeljk te maken heben we de choreografie in 3 stukken opgeknipt. In onderstaande handout vinden jullie de complete uitwerking van jullie choreografie.

Module 10-a Deel 1 choreografie

We lopen de volgorde van het eerste deel van jullie choreografie helemaal door. Neem rustig de tijd om bekijk de video zeker een aantal keer terug.  Aanvullend lopen we het stuk ook helemaal door op timing zodat jullie precies horen hoeveel tellen jullie over ieder figuur gaan doen zodat het op muziek precies klopt. 

 

Module 10-b Deel 2 Choreografie

We lopen de volgorde van het tweede deel van jullie choreografie helemaal door. Neem wederom rustig de tijd om bekijk de video zeker een aantal keer terug.  Aanvullend lopen we het stuk ookweer  helemaal door op timing zodat jullie precies horen hoeveel tellen jullie over ieder figuur gaan doen zodat het op muziek precies klopt. 

 

Module 10-c deel 3 choreografie

We lopen de volgorde van het tweede deel van jullie choreografie helemaal door. Neem wederom rustig de tijd om bekijk de video zeker een aantal keer terug.  Aanvullend lopen we het stuk ookweer  helemaal door op timing zodat jullie precies horen hoeveel tellen jullie over ieder figuur gaan doen zodat het op muziek precies klopt. 

 

Gefeliciteerd, lief bruidspaar!

 Jullie hebben de openingsdanscursus met succes helemaal voltooid en staan nu aan de vooravond van een onvergetelijk hoofdstuk in jullie leven. Het podium is nu “all yours”, klaar om te schitteren en te stralen op jullie speciale dag.

Ik wens jullie heel veel succes!

Simone

Openingdans docent danslerares